Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stojkovi/public_html/waze.rs/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Šta je to Waze? | Waze Srbija

Waze je besplatna aplikacija za smart telefone, koja osim navigacije, omogućava svojim korisnicima širik spektar besplatnih usluga.

mapa
Od ostalih navigacija je izdvaja to što sami korisnici imaju mogućnost uređivanja mape, ispravljanja grešaka (loše ucrtana raskrsnica, nedozvoljena skretanja i slično), što je svrstava u sam vrh najažurnijih mapi ikada. Sam tok ispravljanja grešaka teče ovako:
Wazer (vozač, korisnik) iz aplikacije, u toku vožnje primeti da ga Waze navodi do cilja na jako čudan način –  dešava se da putanja ide “cik-cak”, bez ikakve logike. Wazer prijavi problem sa mapom, pošalje ga. Urednicima mapa se u WME (Waze Map Editor)  pojavi obaveštenje da je korisnik prijavio problem sa mapom, nakon čega sledi komunikacija između Urednika i Wazera (ukoliko Urednik ne može da razume problem), nakon čega se sve rešava, te problem nestaje sa prvim sledećim osvežavanjem mape (obično, na svaka tri-četiri dana).

Sledeći adut Waze-a je taj, što svojim korisnicima omogućava nesmetano zaobilaženje gužvi, radova na putu, saobraćajnih patrola, zatvorenih ulica. Untitled

Prilikom odabira destinacije i aktiviranja navođenja, Wazer ima mogućnost da odabere jednu od tri ponuđene putanje. Prilikom odabira, ispod svakog naziva putanje se nalazi pravi put, koji simbolizuje celu putanju, sa prikazanim događajima, ukoliko ih ima – gužva, policijska patrola, rupa na putu…

Takođe, prikazano je i proračunato vreme dolaska. Sam korisnik bira kojom će putanjom ići. Putanje se preračunavaju na osnovu jedne od dve ponuđene opcije – najkraći ili najbrži put. Takođe, postoji mogućnost izbegavanja auto-puteva, neasfaltiranih puteva (ili vožnja preko istih, ali na kraćim deonicama).

Jako korisna stvar je i ta, što Waze omogućava Wazerima da primaju obaveštenja iz predefinisanog radijusa (u odnosu na trenutnu poziciju) – samo sa putanje, 5-25-50-100-200km ili svi mogući događaji sa puta, iz okoline.

 

U PRIPREMI

Leave a Reply